Hvordan er du sikret mod verdens dårligdomme?

ba12

Du har højst sandsynligvis en indboforsikring. Det har langt de fleste danskere. En indboforsikring giver dig tryghed. Hvis der sker noget, som fx en vandskade på den fine sofa, så er det ærgerligt, men heller ikke mere. Du skal jo bare anmelde skaden til din forsikring, og så bliver problemet løst. En indboforsikring er også en forudsætning at du kan få en billig bilforsikring.

En ansvarsforsikring er lovpligtig når du ejer en bil. Og som forsikringerne er skruet sammen i dag, får du rabat, jo flere forsikringer du har i samme selskab. 

De fleste danskere har accepteret det, at der er god fornuft i at forsikre deres habengut. 

farvede bølger

Vi forsikrer vores ting, men hvad med os selv?

Interessant nok, gælder det i mindre omfang når det drejer sig om os selv. Om vores velfærd, vores helbred og fremtid. 7 ud af 10 danskere er medlem i en a-kasse. Det lyder måske som mange, men det betyder faktisk at næsten en ud af tre ikke er det.  Tallet har været stabilt siden 2009, selv om der har været store kampagner for at vække opmærksomhed vedr. a-kassernes betydning for samfundet. 

Hvorfor er a-kasser så vigtige?

Det er de fordi kun medlemskab i en a-kasse giver dig økonomisk tryghed i krisetider. Kun når du er medlem i en a-kasse kan du få sygedagpenge. Når du er for syg til at arbejde, eller hvis du er uarbejdsdygtig pga. et uheld, mister din indtægt, medmindre du kan få sygedagpenge. 

Mange, især unge tror, jamen så får jeg dog bare kontanthjælp. Sådan har det måske engang været. Men ikke længere. De sidste regeringer har konsekvent udhulet det sociale sikkerhedsnet. Både den forrige og den sidste regering har gjort det sværere at få kontanthjælp. Den sidste regering har endda indført det de kaldte ”et moderne kontanthjælpsloft”. Dvs. du ikke kan få flere penge fra det offentlige end et vist maksimumsbeløb. Derved har det været slut med et socialt sikkerhedsnet der var styret af behov. Nu er der simpelthen en grænse og derved basta. 

Kan du ikke klare dig for de penge du får, så er det bar surt. 

abstrakte blomster

Dagpenge udbetales efter simple regler

Som medlem i en a-kasse er du automatisk dagpengeberettiget, så snart du opfylder betingelserne. Her finder du mere information om a-kasser, inklusive dagpengereglerne.

Dagpenge bliver du ikke rig af. Men i tilfælde, at du har mistet dit job, eller er blevet uarbejdsdygtig, så gør dagpenge en stor forskel. Spørgsmålet er, om du vil komme igennem en krise med økonomisk tryghed, eller i fattigdom. Fordi kontanthjælpen er blevet en direkte fattigdomsydelse. Og mange kan ikke engang få kontanthjælp, pga. skærpede regler. 

A-kassen derimod giver dig den samme tryghed for dit velvære, som en indboforsikring giver dig for tingene i din bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *