Få balance mellem studie og fritid

ba12

Det er vigtigt at passe dit studie, men det er mindst lige så vigtigt at passe på dig selv. Der skal være en fornuftig balance i dit liv. Ellers risikerer du, at du kører sur i det, og at det stiger dig over hovedet. Vi har alle brug for forskellige impulser for at leve et godt og afbalanceret liv. Vi har brug for at være sammen med venner, for at slappe af og måske dyrke en hobby. Det kan også være, at du gerne vil have et kæledyr. 

Ung mand med hund

Måske vil du gerne have et kæledyr

Hvis du er meget glad for dyr, kan det være dejligt for dig at få et kæledyr. Hvis du studerer meget hjemmefra, kan det være hyggeligt med en hund til at holde dig med selskab. Hvis du vil anskaffe dig en hund, skal du overveje nøje hvilken slags hund, der passer til dig. Hunde kan ikke lide at være alene i længere tid. Men hvis er meget hjemme, og hvis du godt kan lide at komme ud og gå ture i den friske luft, kan en hund være en god mulighed.

Hvis du ikke har så meget tid, kan du i stedet vælge at få en kat. En kat kan bedre være alene hjemme, og du kan få en kattelem, så den selv kan smutte ud og ind. Men en kat har som alle andre dyr brug for tid og omsorg, for at kunne trives. Derfor skal du tænke dig godt om, inden du beslutter dig for at anskaffe et dyr.

 Fire unge piger går sammen

Lav noget, der giver dig livskvalitet 

Der skal være plads til, at du kan hygge dig sammen med dine venner. Hvis I alle har travlt med studierne, kan det være, I kan mødes og læse sammen. I kan lave en aftale om, hvor længe I skal læse, og hvornår I holder pauser. I kan også lave mad og spise sammen, så får I både en hyggelig tid sammen, og I får passet jeres studier. 

Det kan også være, at du har lyst til at dyrke en eller anden form for sport. Det kan være en sportsgren, som du allerede har kendskab til, eller det kan være, at du vil prøve noget helt nyt. Det er godt at få pulsen op, og det giver også ny energi til hjernen, så du bedre kan koncentrere dig. 

Der er mange måder at bruge sin fritid på. Det vigtigste er, at du laver noget, som giver dig livskvalitet. Når du er glad og trives, har du også mere overskud til dit studie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *