Sådan bliver du klar til sommerens eksamener

ba12

Studentereksamenerne er noget, som mange studerende frygter. Det er nu, at 3 års arbejde kulminere ned til en enkelt karakter i de enkelte fag. Det er også nu, at du har muligheden for at give den en ekstra skalle, og få dine drømmekarakterer. Hvis du er ked af dine standpunktskaraktere, har du mulighed for at trække dit snit op, ved at få nogle gode karakterer til eksamenerne. Derfor er eksamenstiden, en nervepirrende periode for mange studerende. Især er tidspunktet, hvor du får den sidste karakter og familien står udenfor og venter, et nervepirrende øjeblik. Dog er det en dejlig følelse, når eksamenerne er ovre. Dette må du huske på, når eksamensfrygten tager overhånd. Der er heldigvis nogle ting, som du kan gøre for at blive klar til sommerens eksamener. 

Eksamen

Tænk rationelt 

Det kan let føles som om, at dine eksamenskarakterer er det vigtigste i hele verdenen. Dog må du ikke lade dig slå ud, når du ikke får den ønskede karakter. Hvis denne karakter ødelægger dine muligheder for at søge ind på kvote 1, må du bare søge ind på kvote 2. Der er altid en mulighed, og en enkelt karakter, skal ikke definere om du skal studere på din drømmeuddannelse. Dette må du huske på når du står i eksamenssituationen. Mange kan nemlig, lade denne frygt for fremtiden, ødelægge ens præstationsevne. Derfor må du huske at tænke rationelt, og ikke lade din frygt styre dig. Det ville være ærgerligt, hvis din frygt vil forhindre dig i at præstere optimalt. Hvis du føler, at frygten tager overhånd, arrangerer mange skoler, at du kan få hjælp til at håndtere din eksamensangst. Det kan være igennem psykologsamtaler eller gruppesamtaler. Hvis du gennemgår et psykologforløb, kan du blive bedre rustet til de kommende eksamener. Her lærer du nemlig at håndtere din frygt, så den ikke hæmmer dig. 

Øvelse gør mester 

Du vil altid præstere bedre, hvis du har øvet stoffet og emnerne. Der er selvfølgelig altid mange flere ting, man hellere vil lave, i stedet for at læse op til eksamen. Du må prøve at vedligeholde motivationen, og læse grundigt op. For på denne måde kan du nemlig få nogle bedre karakterer. Det er dumt at tro, at man bare kan møde op til eksamen, uden en grundig forberedelse. Læreren og censoren vil nemlig stille mange dybdeborende spørgsmål. De vil finde dine svage punkter, så det er vigtigt, at du læser grundigt op på alle emnerne. Hvis du blot nøjes med at læse op på halvdelen af stoffet, vil eksaminatorerne finde ud af dette, og give dig en ringe karakter. Man skal derfor ikke tro, at man bare kan springe over hvor gærdet er lavest. Hvis du har sløset igennem skoleåret, er det især vigtigt at du læser grundigt op. Der er nemlig mange emner du skal indhente. Hvis du skal op i informatik, er det eksempelvis vigtigt, at du ved noget om hjemmesider. I denne kategori, kan du risikere at blive spurgt om, hvad et domænenavn er. Klik her og læs mere om dette emne.

Tale

Øv dig i at tale foran andre

Til de mundtlige eksamener, er det især vigtigt, at du kan finde ud af at formulere dig. Du skal tale tydeligt og bruge nogle gode vendinger. Hvis du vil blive bedre til dette, kan du øve dig ved at fremlægge foran din familie. Jo mere fremlægger foran andre mennesker, jo bedre vil du blive til det. Så kan du være bedre forberedt på at skulle fremlægge foran læreren og censoren. Mange finder det ubehageligt at fremlægge foran andre. Nogle oplever ligefrem fysisk ubehag, når de skal fremlægge. Dette kan være fordi, at de ikke er vant til det. Det er nemlig ikke tit, at man skal fremlægge i det daglige. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *