Find ud af hvad der virker for dig, når du skriver opgave

ba12

Øvelse gør mester. Det er der ingen tvivl om. Men der er flere ting, du kan gøre for at skabe de bedste rammer at arbejde indenfor. Nogle arbejder bedst med musik i baggrunden, andre har behov for total stilhed. Find ud af hvad virker for dig og gør opgaveskrivningen sjovere.

Den gode opgave

De fleste søger råd til, hvordan man skriver den gode opgave. Der findes mange råd til, hvad du kan gøre, men det er grundlæggende et spørgsmål om at vide, hvad der virker bedst for en, mens man skriver opgave. Foretrækker du musik eller stilhed? Lange pauser eller hyppige, korte pauser? Der er mange forhold, som kan påvirke din opgave, og det er derfor klogt at overveje, hvad man har brug for, imens man skriver.

Motivation

Helt grundlæggende er det vigtigt at finde motivationen frem. Hvad motiverer dig, når du laver en opgave? Er det resultatet i sidste ende, valg af emne eller måske noget helt tredje? Det betaler sig at tænke over, for det kan være det, der holder gejsten oppe, når man begynder at køre træt i det. Det er med andre ord guleroden, der hjælper en fremad. Men motivation hænger også sammen med ren og skær lyst, og her betyder det meget, at man synes om, det man laver.

Det skal helst være sjovt

Det er selvfølgelig ikke alle, der forbinder det at skrive opgave med at have det sjovt. Det betyder imidlertid meget at forsøge at gøre processen så udholdelig som muligt. Hvis der er en oprigtig interesse forbundet med opgaven, er der en god chance for, at det vil påvirke resultatet positivt. Og det vil uden tvivl gøre hele processen til en bedre oplevelse.

Her betyder det meget at bruge tid på at vælge det rigtige emne. Selv hvis emnet er givet mere eller mindre på forhånd, betaler det sig som regel at bruge tid på at finde den helt rigtige vinkel, som man også selv synes er spændende.

Det kan tage tid at finde på et godt emne, men det betaler sig i sidste ende.

bærbar

Husk en pause

Midt i det hele er det vigtigt at huske at tage en pause. Her betaler det sig også, at tænker over, hvad der fungerer specifikt for en selv. Nogle fungerer godt med lange arbejdsstrækninger og lange pauser, andre med hyppige, korte pauser. Derudover er det forskelligt, hvad folk får ud af at benytte sin pause til. Nogle har brug for totalt afslapning, andre har brug for at komme på helt andre tanker for en stund. Det kan man bl.a. gøre ved at kaste sig over noget praktisk arbejde, f.eks. at plante en blomst eller lignende. Her kan du f.eks. tænke over, hvilke bunddækkeplanter, der skal pryde din have. Der er masser at vælge imellem, og det vil uden tvivl få dig på andre tanker, som det sikkert allerede er tilfældet lige nu. Læs her om bunddækkeplanter og bliv klogere på, hvordan du kan bruge din pause.

Husk tiden

Endelig er det vigtigt at huske på tiden. Man kan hurtigt komme på den forkerte side af den, hvis ikke man strukturerer den rigtigt. En vigtig del af at finde ud af, hvad der fungerer godt for en handler altså om at lære at strukturere sin tid bedst muligt. Nogle er bedre i pressede situationer end andre, men lige meget hvad vil det som regel påvirke din opgave negativt, hvis det hele bliver noget hastværk. Gør tiden til din ven ved f.eks. at lave et skema, som kan hjælpe dig med holde overblikket. På den måde undgår man at blive overrasket, når tiden pludselig er ved at være gået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *