Gør din tid i skolen bedre

ba12

Mange elever tager i skole hver dag uden at kunne lide det. De frygter at skulle i skole, og det skyldes ofte, at de ikke er så fagligt stærke. De føler ikke, at de kan det, som de skal. Måske synes de, at lærerne er efter dem, og at de altid gør det forkerte. Det er frustrerende, og det kan gøre, at ens selvtillid langsomt daler. 

Det kan dog også være et problem for de børn, der er gode i skolen. De er måske bange for ikke at passe ind socialt. De er bange for, at de ikke har noget at sige, om hvad der er sejt at have på af tøj, og hvilke elektroniske devices de har. Der er dog måder, hvorpå man ved fælles hjælp kan gøre det bedre at gå i skole. Man kan både gøre noget selv, og så kan man prøve at få andre til at gøre forskellige ting.

bogreol

Vær altid dig selv

En af de ting, som mange ældre elever tror, er, at de ikke kan være sig selv. De ser de andre og tror, at de skal være lige som dem. Med deres tøj, mad og vaner forsøger de at efterligne andre, som de synes er seje. Det er dog en skam, for det gør, at man ikke udvikler sig selv. Man lærer ikke at mærke efter, hvad man selv synes, og hvem man er. Derfor er det bedste, man kan gøre at være sig selv. Står man i en situation, bør man altid mærke godt efter i kroppen og hovedet, hvad man har lyst til. I stedet for at lade sig diktere af andre bør man altid gøre, hvad man selv synes er bedst. 

Ofte vil man få kommentarer eller måske endda blive drillet for at være sig selv. Det er dog ofte det værd, da man på den måde trods alt er tro mod sig selv. Er man forælder til et barn, der har det svært i skolen, kan man gøre forskellige ting. Man kan for eksempel finde en skolepsykolog, som kan hjælpe. Det kan være dyrt, men heldigvis kan man betale ved hjælp af sin kassekredit. Læs mere her hvis du vil blive klogere på, hvordan man betaler med sin kassekredit.

skoleelever

Sørg for, at I får snakket om tingene

En ting, man kan gøre for fællesskabet, er, at man kan forsøge at få alle til at snakke om tingene. Uanset hvad er det altid en god ide at sige det højt, hvis der er noget, man er utilfreds med. 

Klassens time er et tidspunkt i løbet af skoledagen, hvor det er muligt at ytre sig. Her kan man sige, hvad man synes om noget. Det kan gøre, at visse problemer og udfordringer bliver løst i opløbet, og dermed undgår man en senere konflikt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *