3 gode råd til at lære bedre

ba12

Vi kender det alle – det kan være svært at huske alt det læreren fortæller i timerne. Når man sidder på skolebænken, kan man nemt komme til at tænke på noget andet, og lærerens ord ryger derfor hurtigt ind ad det ene øre og ud ad det andet igen.

Der er mange måder at lære på, og det er også meget forskelligt, hvordan man fra person til person lærer bedst. 

Her er 3 gode råd til at lære bedre:

Aktier

1. Hold oplæg for dig selv i spejlet

En af de bedste måder at huske og lære bedre på er ved at sige det højt. Det er lige meget om det er din mor, din hund eller dig selv i spejlet, du prøver at forklare om det moderne gennembrud – det vigtigste er, at du siger det højt.
Når du tvinger dig selv til at forklare et emne frit, arbejder din hjerne på højtryk. Du kommer op med dine egne formuleringer, og denne øvelse kan dermed også gavne dig til mundtlige eksaminer. 

2. Skriv på papir 

Vi lever i teknologiens tid, og alt skolearbejde foregår på computer. Dog kan det nogle gange være en god ide at bevæge sig væk fra computeren og tage fat i papir og blyant. Det er videnskabeligt bevist, at din hjerne husker bedre, hvis du skriver på papir. Denne øvelse kan være relevant op til eksamen, hvor man skal huske forklaringen på bestemte begreber. Det kan også være relevant at lave en tidslinje eller tabeller til matematik på papir, da visualiseringen af emnerne også kan gøre, at du husker bedre.

Det er dog vigtigt at sige, at teknologien er kommet for at blive. Digitale noteprogrammer er geniale til hurtigt at finde, den information du skal bruge og derudover også til at have alle dine noter samlet. 

Matematik på tavle

3. Brug din viden i praksis

En anden måde at lære bedre på er ved at bruge din viden i praksis. Når man kan koble, det læreren fortæller om, op på noget man bruger i hverdagen, kan det gøre det meget nemmere at huske og forstå.
Så når du er ude at rejse, er det med at få snakket det lokale sprog, og når der er folketingsvalg, er det med at få stemt og sat sig ind i, hvad de forskellige politikere står for.
For at få en bedre forståelse for økonomi og budgettering kan du f.eks. oprette en konto hos Lunar Way, hvor du har mulighed for at lave budgetter for din egen økonomi, og derudover også få en mere håndgribelig forståelse for aktiehandel, da man i appen nemt kan investere nogle af sine penge i aktier. 

 

Det er de færreste, der forstår det hele første gang, de hører det, og det er derfor vigtigt at have 

nogle gode metoder til, hvordan man får helt styr på alt det, man skal lære her i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *