Ideer til søde og sjove studenterkort

ba12

Er du inviteret til studentergilde, men er helt tom for ideer til, hvad du skal skrive i kortet til den nyudklækkede student? Fortvivl ikke, her på siden bliver du guidet til at skrive et sødt og sjovt studenterkort, så du kan få sagt tillykke med den store dag på den helt rigtige måde.

En mindeværdig hilsen uden udløbsdato

Studentertiden er for mange en mindeværdig tid. En overgangsfase fra at være studerende til at stå på egne ben. Derfor skal et studenterkort være lidt ud over det sædvanlige. Et kort, som studenten kan gemme i skuffen sammen med hue og eksamensbevis og tage frem om nogle år og blive mindet om den spændende tid.

Et par kloge ord med på vejen

I og med, at studentertiden markerer en overgang, er der mange, der ynder at give studenten til et par livsråd med på vejen, når de skriver studenterkort. Det kan være råd omkring videre uddannelse, om arbejdslivet, der følger efter endt uddannelse eller om voksenlivet helt generelt. Det vigtigste er, at rådet er relevant for studenten eller studinen, da det skal være noget, han eller hun kan tage mig sig videre efter studentertiden.

studerende

Hvad skal du overveje?

Hvad du skriver i et studenterkort, kommer selvfølgelig an på, hvilken relation du har til studenten. Om du er ven, forælder, bedsteforælder, bror eller søster er det noget forskelligt, du vil sige til studenten. Det vigtigste er, at kortet afspejler jeres personlige forhold. Samtidig er det vigtigt at tænke på, hvad det er, man gerne vil sige til studenten. Vil man gerne give råd om det kommende liv, vil man gerne fortælle, hvor stolt man er over, at studenten klarede sig igennem skoletiden eller vil man blot give en lykønskning?

Herunder er der samlet et par retningslinjer for at skrive et sødt og sjovt studenterkort:

 • Hvor godt kender du studenten?
  Kender du ikke studenten særlig godt, kan du slippe af sted med en simpel lykønskning. Men hvis I har en nær relation, er det en god ide at skrive en længere hilsen.
 • Hvor godt har studenten klaret sig igennem uddannelsen?
  Hvad betyder det for studenten at have fået hue på? Har han eller hun klaret sig med rene tolvtaller, et middelmådigt resultat eller er det med nød og næppe, at han eller hun bestod?
 • Hvordan har uddannelsestiden været for studenten?
  Har det været en kamp at komme igennem de tre eller to år, og skal studenten have ros for at være kommet igennem? Eller har det været en dans på roser, og skal studenten have ros for sin dygtighed?
 • Hvad vil du gerne sige med kortet?
  Overvej, hvad budskabet med dig kort er, og hvordan du vil formulere det til studenten. Hvad vil du gerne give studenten med på vejen? Et livsråd, en ros eller noget helt tredje?
 • Hvordan bliver kortet personligt?
  Overvej din relation til studenten og brug den i dit kort til at skrive en sød og sjov hilsen.

Gør du dig disse overvejelser er du godt på vej til at skrive det perfekte studenterkort!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *