Skab nogle rolige rammer for din læsning

ba12

Står du overfor at skulle til eksamen snart? Eller savner du blot inspiration til, hvordan du kan optimere din læsning? Så har du klikket dig ind det helt rigtige sted. Der er nemlig mange måder at gøre læsningen nemmere på, ligesom der findes effektive måder til at holde din hjerne koncentreret og skarp. Du får her en lynguide med 3 gode råd, som kan sikre, at du får mere ud af læsningen derhjemme.

studier

Skab et afslappende miljø omkring dig

Når du læser og skal koncentrere dig, er det alfa og omega, at der er ro omkring dig. Det betyder naturligvis, at der ikke skal være larm eller forstyrrelser i bogstavelig forstand, men faktisk kan det også hjælpe din læsning, hvis du sikrer dig, at dine omgivelser er rolige i mere overført betydning.

Find et sted i hjemmet, som du synes egner sig til at blive gjort til at læse- og studiehjørne. Brug nogle penge på at male væggene her i en rolig og afdæmpet farve, invester i en god stol og hæng motiverende og smukke plakater op rundt omkring i hjørnet. Du kan med fordel alliere dig med nogle håndværkere, hvis du er usikker på, hvordan du konkret skal gå til opgaven med at få lavet hjørnet om. 

Ved at etablere et hyggeligt og roligt sted til dine studier, får du også ro i maven og hovedet, når du sidder der. Skrigende farver på væggen eller mange detaljer rundt omkring kan forstyrre øjet – og dermed gå ud over dit fokus.

Hold pauser

Det er videnskabeligt bevist, at hjernen kun kan holde fokus i cirka 45 minutter af gangen. Herefter har den brug for en kort pause for ikke at tabe koncentrationen. Hav det i mente, når du sidder og læser. Sørg for at holde pauser cirka én gang i timen, hvor du bruger et par minutter på at hente en kop kaffe, gå på toilettet, tale med din kæreste eller simpelthen bar stirre ud i luften. 

Din hjerne har brug for at koble fra, og når du giver den mulighed herfor, vil du opleve, at dit fokus på bøgerne mv. bliver langt bedre, og at udkommet af din koncentration vil være mærkbart bedre.

koncentration

Lav overstregninger og tag noter

En snedig måde at snyde hjernen en smule og samtidig holde koncentrationen er at lave overstregninger i det, du læser, hvor du highlighter det vigtigste. Det kan også hjælpe at skrive små stikord eller noter ned ved siden af det læste. På den måde holder du hjernen skarp og i gang, samtidig med at det er en nem og overskuelig måde at få et hurtigt overblik over læsestoffet bagefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *