Få mere ud af din lektielæsning med planlægning

ba12

Når lektiebyrden bliver for stor, kan det være svært at nå det hele, og i visse tilfælde kan det betyde, at det er lettere bare at give helt op i stedet. Det betyder, at du kommer bagud, og i nogle tilfælde kan det være rigtig svært at komme tilbage igen, hvis først du er faldet bagud af dansen. 

Vil du gerne være på forkant med tingene og sørge for, at du ikke kommer bagud, så kan du med ganske lidt planlægning sørge for at give dig selv de bedste forudsætninger for at lykkedes med din plan. 

Drømmer du om at videreuddanne dig på en af de mange uddannelser med høje adgangskrav, kan det blive din billet til direkte adgang, når du sørger for at planlægge din tid. Det giver dig oveni købet en fordel, når du træder ind i de videregående uddannelser, hvor det i endnu højere grad hedder ’ansvar for egen læring’.

tomt klasselokale

Invester i en kalender

Det er en rigtig god ide at investere i en kalender med en side til hver dag. På den måde kan du hurtigt skrive dagens lektier ind og danne dig et overblik over dem. Det gør det lettere for dig at overskue, og samtidig giver det en kæmpe tilfredsstillelse, når du kan strege et punkt på din dagsplan ud.

Rigtig mange bruger i dag telefonen eller computeren som kalender, og det er også en super god måde at holde styr på aftaler, men det giver ikke helt det samme overblik som en fysisk kalender i papir. 

På samme måde er det en god ide at farvekoordinere dine fag, lektier og eventuelle mapper, så du altid kan finde ud af, hvor de forskellige papirer og notater hører til. Brug gerne forskellige farver at skrive med eller forskelligt papir til hvert fag – det skaber yderligere overblik.

For langt de fleste handler det om prioritering og overblik, når der skal laves lektier og skrives opgaver. Måske er det ikke alle tekster, der er lige vigtige at få læst grundigt.

pige, der keder sig

Invester i en computer

En bærbar computer er nær ved uundværlig, når du starter på en videregående uddannelse. Den hjælper dig med at holde styr på alle dine noter og de tekster, der hører til de forskellige fag. Til undervisningen bruger langt de fleste computeren til at tage noter, og der kan samtidig oprettes fælles mapper i Dropbox eller ICloud, hvor I kan dele noter og sammenligne resultater. 

En computer er naturligvis en stor investering, men skal du begynde på en videregående uddannelse, så er det en investering i noget, der med garanti vil gøre din hverdag meget lettere i mange år fremover. Er du i den sammenhæng nødt til at overveje muligheden for at optage et lån til finansieringen af din nye computer, så kan en oversigt over kviklån udbydere være en stor hjælp for dig. 

Her kan du let og hurtigt danne dig et overblik over de forskellige udbydere og de tilbud, du kan forvente fra netop dem. Vil du låne, så bør du dog altid indhente flere forskellige tilbud, så du kan sammenligne og altid huske at lægge et budget, så du ved, hvad du har råd til at afdrage på et eventuelt lån. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *