Husk at det ikke altid handler om karakterer

ba12

Når først man kommer på en videregående uddannelse eller på gymnasiet, så har ens karakterer lige pludselig en hel del at sige. De kan praktisk talt være med til at bestemme, hvor du kommer til at lægge dine kræfter resten af dit liv. Hvis man gerne vil have frihed til selv at vælge den slags, så kræver det naturligvis gode karakterer, og derfor giver det også ganske god mening, at flere og flere studerende driver sig selv til bedre karakterer.

Det kan imidlertid også have en enormt negativ indvirkning på ens psykiske helbred som studerende, og derfor bør man forholde sig kritisk til, hvorvidt det overhovedet er det værd at få et ekstra 12-tal i bytte for mange timers stress.

Unge på arbejde

Prioriter karrieren

Selvom man egentlig godt ved, at de gode karakterer ikke altid er det værd, kan det dog være svært at overbevise sig selv om, at der også er andre ting i liver, når man står midt i det. Gennem en lang skolegang, bliver man nemlig lige netop indoktrineret til at tro, at ens skolegang og karakterer er det vigtigste, samt at de kan have afgørende betydning for ens fremtid.

Det er dog kun den halve sandhed. Der er nemlig også rigtig mange andre ting, der spiller ind i, hvorvidt man får et godt, tilfredsstillende og succesfuldt liv. En af dem er naturligvis ens psykologiske såvel som fysiske helbred, hvilket selvfølgelig betyder, at man bør tage vare på dette. Hvis man udelukkende tænker i karrieremæssige baner, er der dog også mange ting, der er lige så vigtige eller endda mare vigtige end en fejlfri karakterbog. Et af de oplagte eksempler er selvfølgelig arbejdserfaring. Det giver bare rigtig meget at kunne skrive på sit CV, at man har evnet at kunne passe et arbejde med ansvar tilfredsstillende. Måske kan man endda flotte sig med en anbefaling fra ens tidligere arbejdsgiver.

Bor man i en stor studieby, kan det dog godt være svært at finde et job, som ikke allerede er taget af en anden ivrig studerende. Derfor kan det godt svare sig at tænke lidt ud af boksen når man søger. Der findes nemlig andre mulige stillinger end kassemedarbejder i et supermarked. Det kan for eksempel være, at du skal være med til at rydde og rengøre dødsbo. Det kan måske lyde som et lidt makabert og atypisk job, men det er faktisk en stilling, hvor man oven i købet kan gøre noget godt for verden. Der findes nemlig firmaer, der opkøber og varetager dødsbo, når de pårørende ikke ved, hvad de skal gøre ved det. Den branche kan du bidrage til, og der findes mange andre atypiske jobs, du sagtens kan have som studerende, og som du kan lade pryde dit CV i fremtiden. Det kan altså godt svare sig at få et job og skrue en anelse ned for afleveringerne.

Yoga tights

Hav det godt til eksamen

Desuden er der også mange andre ting, der har en indvirkning på, hvilken karakter du ender med, og de har ikke alle sammen at gøre med hårdt arbejde. Det kan for eksempel være enormt vigtigt, at du føler dig komfortabel og godt tilpas, når du sidder til skriftlig eksamen. Køb for eksempel nogle dejlige yoga tights på yogatips.dk. Så er du sikker på, at det ikke er derfor, du får en dårlig karakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *