Du får bedre karakterer ved at holde små pauser i hverdagen

ba12

Drømmer du også om bedre karakterer? Noget, som de fleste ikke tænker over, er, at man faktisk kan få dette ved at sørge for at holde nogle små, sunde pauser i løbet af sin dag. Hvis du fx ofte sidder og læser i lang tid af gangen, ved du også, at der kan komme et tidspunkt, hvor hjernen begynder at slå fra. Det er lige, inden dette sker, at du skal sørge for at få holdt en lille pause. 

Der er mange ting, som man kan gøre for at forbedre sine karakterer. Vi mener også, at det er sundt ikke at gå for meget op i karakterer. Du skal gøre dig umage og gøre dit bedste – men så kan man heller ikke gøre meget mere, og der er mange andre gode grunde til at lære. 

Havebænk

Den ideelle pause

Hvordan skal du holde disse små pauser i løbet af din dag? Hvad er den ideelle pause? 

Når det kommer til at få holdt de små pauser i løbet af dagen, er det især vigtigt, at du mærker godt efter, når du sidder og arbejder. Når du kan mærke, at du får sværere ved at tænke klart, er det tid til, at du holder en lille pause. 

For nogle er det rart med noget struktur på deres pauser i løbet af dagen. Hvis du starter med at notere hver gang, du holder en pause, kan du med tiden måske få en idé om, hvor mange pauser og hvor ofte du skal holde disse i løbet af dagen. Så kan du lægge pauserne fast ind i dit skema, så det til sidst slet ikke er noget, du tænker over. 

Nogle bruger også metoden 25-5. Dette er en metode, hvor man arbejder intenst i 25 min for herefter at holde pause i 5 min. Dette er også en metode, som du kan overveje. 

Ud i den friske luft

Hvad skal du så lave, når du holder pause? Vi anbefaler dig, at du sørger for at komme ud i den friske luft. Det er altid dejligt med noget ilt til hjernen, og dette hjælper dig til at blive klar i hovedet igen. 

Du kan med fordel holde pausen i din have, hvis du har en sådan. Gå en lille tur eller sid i et lille moment på din fine havebænk. Du kan evt. indrette en lille pausezone et sted i din have. Dette kunne fx være et sted med en havebænk, nogle planter og måske et sted med lidt udsigt. Du kan købe havebænke på https://www.vidaxl.dk/g/5044/havebaenke, hvor du finder et stort udvalg af havebænke til en god pris. En sådan vil uden tvivl være rar at have, når du tager dig din små pauser mellem studierne. 

Kvinde studerer

Læring er en gave

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at sige, at læring er en gave. Det er altså ikke kun karakterer, det drejer sig om. Det skal helst være sjovt og spændende at lære nyt, og dette kan pauserne bevirke. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *