Sådan får du råd til rejsen i sabbatåret

ba12

3 hårde år på gymnasiet er gået, og efter en god og hård uge med fest og fejring er det blevet tid til at finde ud af, hvad de næste år mon skal bringe. Mange unge vælger at tage et eller flere sabbatår for at opleve verden og få et afbræk fra skolen. Mange vælger også at bruge deres sabbatår på først at arbejde og derefter tage ud og rejse og opleve den store vide verden. Det kan dog være en dyr fornøjelse at rejse, og derfor findes der forskellige måder at få råd til den store rejse. 

Penge til rejsen

 

Søg job i sabbatåret

Hvis du drømmer om at komme ud og rejse, kan det være en god idé at søge et job så hurtigt som muligt, inden alle andre begynder at søge job. Der er nemlig altid stor kamp om pladserne til at få et arbejde, fordi mange unge mennesker netop vælger at arbejde, inden de tager ud at rejse. Hvis du allerede i læseferien har overskuddet til at gå ud med ansøgninger, er det bare med at få dem sendt ud. Det er dog ikke altid, at det virker at være først ude, hvis virksomheden ikke står og mangler en medarbejder. 

Ofte handler det også om at være heldig og sende ansøgningen ud lige i det øjeblik, hvor virksomheden søger en medarbejder. Sender du en ansøgning for tidligt, kan du risikere, at den ryger nederst i bunken. Det kan være svært at finde et job i sabbatåret, og derfor handler det om at holde ørene åbne, hvis du hører venner eller familiemedlemmer snakke om et ledigt job. Det kan være at bekendte kan hjælpe dig med at få en fod indenfor i en virksomhed.  

Lån penge

For nogle personer kan det være en mulighed at låne penge til rejsen i sabbatåret. Der findes efterhånden mange forskellige onlineudbydere, hvor det er muligt at låne penge. Nogle af de mange fordele ved at låne ved onlineudbyderne er, at onlineudbyderne ikke skal vide, hvad pengene skal bruges til, og du kan låne penge hurtigt og nemt. Lånene skal dog betales tilbage hurtigst muligt, ellers kan det blive en dyr affære at låne penge. 

Står du lige netop og mangler penge til din drømmerejse i sabbatåret, kan du tage et lån. Det kan være en god idé at sammenligne renterne på de forskellige onlineudbydere, så du kan tage det lån med mindst renter. Lån penge hurtigt til din drømmerejse og kom afsted inden for kort tid.  

Dreng der arbejder

Søg arbejde i udlandet

Nogle unge mennesker vælger at rejse til udlandet for at arbejde. Det er en rigtig god måde at slå to fluer med ét smæk. Du tjener både penge, men samtidig får du også fornøjelsen af at lære et helt nyt land og en ny kultur at kende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *